Back to top

Donar visibilitat a un dol tabú

Amb motiu del Dia Mundial de la Conscienciació sobre la mort perinatal, gestacional i neonatal, el grup d'ajuda mútua Dol d'Estels organitza anualment la Diada del Record.

Acompanyament en el dol. Això és el que reclamen les famílies que han patit la mort d'un infant acabat de néixer o, fins i tot, abans que hagi sortit de l'úter. I és que és un tema del que poc se'n parla, i que sovint topa amb la falta del suport i comprensió de l'entorn. Per capgirar aquesta situació, segons afirmen des de l'Associació Dol d'Estels, cal donar visibilitat a la mort perinatal, gestacional o neonatal, i una manera de fer-ho és mitjançat la trobada anual de famílies afectades que es fa en el marc de la commemoració del Dia Mundial de la Conscienciació sobre aquestes pèrdues.

Dia mundial mort neonatal

Durant la jornada s'han fet tallers, s'han recollit missatges de record i esperança, s'ha llegit el conte "L'animeta lliure", i s'han enlairat globus en honor als petits que ja no hi són.  

Primeres iniciatives institucionals

Des de que va néixer Dol d'Estels, ara fa 4 anys, la situació no ha canviat gaire, però sí que es comencen a veure petites iniciatives en l'àmbit institucional i en la gestió dels hospitals que els dona l'esperança que, en un futur, aquestes situacions tràgiques rebin més reconeixement i suport professional.

Paraules clau:

Notícies relacionades