Back to top

Els veïns de la Mineta busquen empreses per fer realitat una comunitat energètica

Hi ha una trentena llarga de famílies del barri interessades a instal·lar plaques fotovoltaiques que se sumarien a la quinzena que ja en tenen actualment.

L'Associació de Veïns La Mineta de Reus va iniciar sis mesos enrere el desenvolupament d'un projecte de sostenibilitat i solidaritat en el barri amb la intenció de crear una comunitat energètica. A mitjans de setembre, una seixantena de veïns del barri, situat a la zona nord de la ciutat, ja van mostrar el seu interès en una reunió. Finalment, hi ha una trentena llarga de famílies i dues comunitats de propietaris interessades a instal·lar plaques fotovoltaiques.

Ara, l'Associació de Veïns busca empreses interessades en el projecte, que han de complir amb un plec de condicions que segueix les directrius del Instituto para la Diversificación y Ahorro de la Energia. En només un parell de dies, ja han rebut algunes propostes.

També demanen a les empreses que no es tanquin amb projectes fotovoltaics, sinó que també proposin opcions alternatives, com petits generadors eòlics que compensin les hores sense llum o els dies ennuvolats. Tampoc tanquen la porta a què algun propietari del barri, de la zona menys poblada, també pugui instal·lar un major nombre de plaques solars directament sobre terreny.

Amortització ràpida

Calculen que una instal·lació mitjana de 5,5 kW, energia que tenen contractada actualment molt dels interessats, pot tenir un cost d'entre 7.000 i 8.000 euros, dels quals podrien arribar a aconseguir més del 80% en ajudes i subvencions.

Paraules clau:

Notícies relacionades