Espanya supera Portugal i guanya l'Europeu d'hoquei

L'Ateneu de Sant Sadurní d'Anoia ha estat l'escenari d'una gran victòria del conjunt espanyol, amb dues dianes magistrals des de la bola aturada del jugador del Reus Deportiu, Marc Julià.

Dinovè campionat d'Europa per la Selecció Espanyola d'hoquei patins. Una final, després de vèncer als penals a Itàlia a les semifinals, que el conjunt dirigit per Guillem Cabestany ha liderat en tot moment.

Després d'un inici amb ocasions pels dos conjunts, Espanya ha obert el marcador al minut 13 gràcies a un rebuig dins de l'àrea que ha aprofitat molt bé Marc Grau per a introduir la bola a la porteria portuguesa. Després del gol local, l'equip lusità ha posat una marxa més, però Carles Grau ha realitzat parades de mèrit per a evitar el primer gol portuguès. De fet, Espanya ha marxat al descans amb aquesta victòria per la mínima.

La segona meitat ha començat igual que la primera, amb molta intensitat i això s'ha traduït en una targeta blava a Rafa al cap de 3 minuts de la segona meitat. Una falta que Pau Bargalló no ha pogut aprofitar en el llançament de falta directa. Aprofitant la superioritat numèrica, Xavi Barroso ha enviat un potent tir al travesser i, en la següent jugada, Martí Casas, ha enviat el seu tir de cullera al pal de la porteria defensada per Pedro Henriques.

Qui sí que ha pogut anotar el segon del seu compte particular i del partit, ha estat Marc Grau que ha aprofitat una gran assistència dins de l'àrea de Pau Bargalló per posar el 2-0 al minut 29. Un minut més tard, el combinat nacional ha aprofitat la desena falta lusitana per a posar el 3-0 en el marcador amb un molt bon llançament de Marc Julià.

Un minut més tard, Portugal ha retallat distàncies amb un potent tir de Gonçalo Alves. El mateix Alves ha ajustat el resultat amb el seu segon gol de la nit, fent passar la bola per sota les cames de Grau i situant el 3-2 en el marcador. No obstant això, l'equip dirigit per Guillem Cabestany ha ampliat distàncies de nou a cinc minuts pel final. Marc Julià ha tornat a transformar una gran falta directa per sentenciar el partit i deixar el títol a Sant Sadurni d'Anoia.

Una selecció espanyola que suma el tercer europeu consecutiu i que ho ha fet amb quatre jugadors del Reus Deportiu jugant un paper clau en el campionat: Sergi Aragonès, Martí Casas, Marc Julià i Càndid Ballart són campions d'Europa.