Back to top

Gairebé 80.000 suports perquè l'esport sigui un servei essencial

El món de l'esport reclama ser reconegut com a servei essencial i que s'aixequi la suspensió de l'activitat esportiva que va decretar la Generalitat. La Unió de Federacions Esportives de Catalunya ha redactat un manifest que ja suma gairebé 80.000 adhesions.

L'esport és un servei essencial i som part de la solució. Aquest és el lema del manifest de l'UFEC, que té l'objectiu d'aconseguir que es reconegui l'esport com a servei essencial. El manifest, que es va publicar fa una setmana, ja suma 79.800 adhesions de particulars, entitats esportives i empreses.

La primera suspensió 

El sector esportiu és un dels més afectats per les noves restriccions: primerament perquè el PROCICAT va aprovar una aturada de les competicions durant quinze dies, entre els caps de setmana del 17 i 18 d'octubre i 24 i 25 del mateix mes. Aquesta va afectar la gran majoria d'equips i clubs esportius del territori, amb l'excepció dels conjunts professionals i que competien en àmbit nacional. Això sí, els entrenaments es podien seguir realitzant.

Temps mort a l'estat

El toc de queda

L'entrada en vigor del toc de queda va dificultar el dia a dia dels clubs, ja que molts entrenaments s'acostumen a realitzar passades les 21 h, just el moment en què s'havien de tancar les instal·lacions.

La darrera estocada

Finalment, el passat cap de setmana del 31 d'octubre i 1 de novembre s'havien de reactivar les competicions, però la suspensió de la totalitat de l'activitat esportiva durant quinze dies, va ser la gota que va vessar el got del món de l'esport. Segons les dades del Ministeri de Sanitat s'han detectat 59 casos de contagis en el món de l'esport base i amateur, i això, segons l'UFEC, reforça que l'esport és segur.
 

Paraules clau:

Notícies relacionades