Back to top

El govern de Reus ja ha començat a definir el PAM dels pròxims quatre anys

Al Pla d'Acció Municipal 2023-2027 la ciutadania tindrà cabuda i el medi ambient, la promoció econòmica i la ciència seran les principals línies d'acció

Des del mes de juliol, el nou govern de Reus, està treballant en l'elaboració del PAM pels pròxims quatre anys. Un Pla d'Acció Municipal que, posant en comú els reptes i objectius dels tres partits que es troben actualment al govern, PSC, Esquerra i Ara Reus, ha de permetre definir el full de ruta i el futur de la ciutat.

Tot plegat se centrarà en diversos grans eixos: les persones al centre de qualsevol acció política, amb ciència, coneixement, promoció econòmica i medi ambient. Amb aquestes premisses es definiran els objectius i posteriorment les accions concretes. A més, aquest document també seguirà el camí marcat per altres projectes com l'Agenda 2030, els ODS o el Pla Estratègic Reus Horitzó 32.

L'objectiu del govern és que aquest PAM pugui abordar no només projectes a llarg termini sinó també problemes o inquietuds del present. És per això que volen que pugui encabir les accions específiques del dia a dia que preocupen a la ciutadania, però també aquelles que han de permetre crear el Reus que volem pel futur.

La ciutadania també dirà la seva

Pel que fa a terminis, si tot va sobre el previst, al mes d'octubre ja hi haurà l'esborrany fet i el nou PAM entrarà en funcionament el gener de 2024, juntament amb l'aprovació dels pressupostos municipals. En aquest document també hi tindrà cabuda la ciutadania, a través d'un procés participatiu on es podran realitzar aportacions i demanar la priorització d'accions. També s'escoltarà als grups de l'oposició.

Paraules clau:

Notícies relacionades