Back to top

El Mercat del Carrilet, finalment, no es mourà

El nou govern de Reus, format pel PSC, Esquerra i ARA Reus, ha decidit mantenir el mercat a la seva actual ubicació, després que l'anterior govern, del que formaven part també republicans i municipalistes, anunciés que el traslladarien centenars de metres més amunt.

El Mercat del Carrilet es queda a la seva actual ubicació. El nou govern de Reus fa marxa enrere i canvia la decisió presa per l'anterior executiu dirigit per Carles Pellicer: el mercat no es mourà de lloc tot i que el canvi urbanístic projectat a tot el seu entorn sí que tirarà endavant. Una decisió que s'ha explicat aquest mateix dijous i que tanca un dels principals esculls que es va plantejar per arribar a l'actual acord de govern entre el PSC, Esquerra i ARA Reus.

Els republicans van ser els principals defensors de canviar el Mercat d'ubicació, mentre que el PSC es va posar del costat de les paradistes i els veïns de la zona i va carregar durament contra la decisió. ARA Reus, per la seva banda, no va posicionar-se en contra fins poques setmanes abans de la campanya electoral, posant en dubte la mobilitat de la nova ubicació plantejada, al capdamunt de l'avinguda del Carrilet. Ara, segons asseguren, ha primat la voluntat de les paradistes i dels veïns del sud de la ciutat.

Pròxims passos

El següent pas serà formalitzar el contracte amb l'empresa guanyadora del concurs de projectes d'arquitectura convocat per l'Ajuntament i que preveu reurbanitzar tot a la zona, amb nous edificis, la renovació de l'estació d'autobusos i la vianalització de carrers, especialment el de l'Escultor Rocamora. Un projecte que també ha de definir com es renova l'edifici actual del Mercat i que podria estar enllestit d'aquí més d'un any, quan podrien començar les obres.

Cal recordar també, que el contracte amb les paradistes expira el mes de juny de 2024, i per això els serveis jurídics de l'Ajuntament, segons s'ha apuntat, ja treballen en una solució fins a la reobertura del mercat, un cop rehabilitat. A partir del mes de setembre, també plantejaran des del govern, com serà la convivència entre les obres i l'activitat del mercat.

Un acord consensuat i de govern

mercat carrilet

Des d'Esquerra, principals impulsors del canvi d'ubicació, defensen que aquesta decisió de no moure'l finalment de lloc respon a una entesa entre el mateix govern i que la prioritat era que la zona sud tingués un canvi urbanístic, que mantindrà. L'alcaldessa, Sandra Guaita, ha deixat clar que han treballat en les discrepàncies fins a arribar a un acord.

Què passa amb la nau on havia d'ubicar-se el nou mercat?

El que encara queda per definir és quin ús tindrà la nau adquirida per l'Ajuntament de Reus fa uns mesos a l'inici de l'avinguda del Carrilet. Un equipament ampli que el PSC va proposar convertir, durant la campanya, en la Casa de la Festa, un espai d'interpretació de la cultura popular i la imatgeria festiva de Reus. Caldrà veure si el plantejament dels socialistes tira endavant, com ha passat amb el Mercat del Carrilet, o si es destina a altres usos.

Paraules clau:

Notícies relacionades