Back to top

Impuls Dipta, el sistema que reduirà la burocràcia a la Diputació

Amb aquest pla quadriennal, es concentren en una sola crida totes les convocatòries de subvencions que es feien al llarg de l'any.

Impuls Dipta. Aquest és el nom del nou model de cooperació que relacionarà la Diputació de Tarragona amb els ajuntaments, a partir del 2024, i que substituirà la majoria de les convocatòries de subvencions repartides al llarg de l'any. Es tracta d'un únic pla global que inclou el finançament i les assistències als ens locals de les 10 comarques. 

Des de fa molts anys, els alcaldes i alcaldesses del territori han reivindicat la necessitat de simplificar els tràmits amb l'administració. Una necessitat que, amb aquest nou sistema, quedarà coberta. Aproximadament, aquest pla quadriennal, basat en la concertació, reduirà fins a un 75% els tràmits administratius entre ajuntaments i Diputació.

El pressupost d'aquest Impuls Dipta és de 147 milions d'euros, un 11% més del que suposava el total de convocatòries fins ara. Els projectes relacionats amb el cicle integral de l'aigua, la transició energètica, l'habitatge o la prevenció d'incendis forestals tindran prioritat a l'hora de rebre finançament.

Paraules clau:

Notícies relacionades