Back to top

La Cambra de Comerç debat el relleu a la presidència previst per aquest maig

Jordi Just i Àgata Girbes van signar el 2019 un acord per fusionar les dues candidatures que representaven amb la premissa de repartir-se la presidència. Alguns integrants del plenari no veurien convenient ara un relleu al capdavant de la Cambra.

Aquest dijous la Cambra de Comerç de Reus ha convocat un plenari extraordinari en el qual una vintena d'integrants del Ple volen que es debati si és convenient que Jordi Just cessi com a president i ocupi el seu lloc Agata Girbes.

Segons l'acord que van signar Just i Girbes l'any 2019, el primer havia d'ostentar la presidència els primers tres anys de mandat i la segona, l'últim any. Un acord forjat per evitar eleccions a la Cambra, les que havien de ser les primeres de la història amb dues candidatures. La unitat es va signar amb la premissa del repartiment de la presidència. 
 
Segons ha pogut saber Canal Reus, tres anys després, els equilibris al si del plenari haurien canviat, i això és precisament el que es debat avui en aquest plenari extraordinari. Diversos integrants de la Cambra de Comerç amb qui ha pogut parlar Canal Reus alerten que Girbes hauria perdut suports i tot i que Just posaria el seu càrrec a disposició del ple, aquest no l'acceptaria perquè consideren que no és moment de canviar lideratges, atès el fet que s'està redactant la nova llei de cambres i que podria suposar algun perill per a la Cambra de Reus.

Respecte a l'acord

Sigui com sigui, l'acord estipula aquest canvi, i Jordi Just ja va assegurar aquest passat desembre que estava d'acord amb acomplir el que es va pactar. Aleshores, però, assegurava que el pacte recollir que només el darrer any seria per Girbes, i Canal Reus ha pogut comprovar que l'acord parlar explícitament de 3 anys i 1 any de repartiment de la presidència. Ara falta veure què decideix el plenari i si s'executa alguna votació o només hi ha un debat intern per dirimir quin és el futur al capdavant de la Cambra de Comerç de Reus. 

Imatge: Constitució del plenari de la Cambra de Comerç de Reus el 2019

Paraules clau:

Notícies relacionades