Back to top

La Coronació del Senyor uneix tradició i emoció

Des de fa gairebé 500 anys la Reial Congregació celebra, el Diumenge de Pasqua, l’acte sagramental de la Funció de la Coronació del Senyor, un acte únic declarat Bé Festiu Patrimonial de Catalunya per la Generalitat.

Una dotzena de nenes vestides de blanc, en senyal de puresa, enfilen cap al temple de la Puríssima Sang acompanyades de representants de la Congregació i del mossèn, que oficiarà la Missa de Diumenge de Pasqua. Un cop finalitza l’eucaristia, comença l’acte de la Coronació del Senyor, on les nenes prenen el protagonisme.

Les 5 nenes principals es col.loquen al costat del cos de Jesús, li retiren el vel i el preparen per a la Resurrecció: li treuen els claus, li curen les ferides, li posen perfum, li tiren pètals de flors… i finalment arriba el moment més important de la cerimònia, quan l'Escolania i Capella de Cantors de la Puríssima Sang entona l'Al·leluia i es passa a la solemnitat de la Coronació del Crist.

Acte antiquíssim

La Coronació del Senyor és un acte simbòlic, singular, molt tradicional i que només es té constància que se celebra a Reus. La Coronació es va fer per primera vegada l’any 1565, i el 2019 va ser declarat Bé Festiu Patrimonial de Catalunya per la Generalitat.

Paraules clau:

Notícies relacionades