Back to top

La cultura, a debat al pla estratègic de Reus

El teatre i l'espectacle centra la segona taula rodona del Reus Horitzó 2032. Una trentena de persones han assistit a l'acte que ha tingut lloc aquest dimecres al Castell del Cambrer.

Segona taula del pla estratègic Reus Horitzó 2032 centrada, aquest cop, en la cultura. La voluntat dels impulsors del pla estratègic és dinamitzar la segona fase del document amb l'anàlisi d'experts en diversos sectors que es consideren estratègics. Aquest dimecres ha estat el torn de la cultura de la mà de Jordi Freixes, Rosa Mateu i Francesc Cerro. Tres agents culturals, molt vinculats al teatre i l'espectacle, que han debatut sobre com aconseguir ajudes per part de les administracions i com potenciar el consum cultural entre els joves. 

Cal cuidar la cultura de la ciutat

El principal titular de la jornada és que la cultura és un motor de dinamització social i econòmic i que cal cuidar-la com a element indispensable de les polítiques públiques de qualsevol societat. Ara bé, també s'ha posat sobre la taula la deficiència del sistema d'ajudes i la precària situació de molts professionals que han de malviure entre projecte i projecte per intentar impulsar elements culturals de qualitat. 

Sigui com sigui, la nota positiva ha estat el consens entre el sector de la necessitat de trobar eines que permetin impulsar projectes culturals propis i que aquests tinguin el recorregut que es mereixen. Sense descartar cap tipus de cultura, des de l'entreteniment, passant pel folklore i fins a la cultura més elitista. Tots els projectes i elements culturals han de tenir cabuda en una ciutat que ha estat referent del territori en aquest aspecte i que ha de buscar, segons asseguren els experts, aspirar a tornar-ho a ser. 

Paraules clau:

Notícies relacionades