Back to top

La CUP desmunta de cap a peus el procés participatiu del Carrilet

El grup municipal assegura que han detectat molts biaixos que li donen poca legitimitat i credibilitat i que ha acabat sortint el que l'Ajuntament volia des d'un principi.

La CUP ha desmuntat de cap a peus el procés participatiu que ha dut a terme l'Ajuntament de Reus per transformar el barri del Carrilet a través de les propostes dels veïns i les veïnes. Segons indica el grup municipal, no s'entén que si la franja d'edat amb més participació ha sigut la de 45 a 64 anys, els equipaments que des d'un principi ha proposat l'Ajuntament, i suposadament els més votats, siguin els destinats a gent jove com l'alberg o la residència d'estudiants, un fet que demostra que ja tenien clar el que volien fer des d'un principi.

El grup municipal també ha apuntat que les propostes han sigut molt obertes i poc detallades i ha criticat que en cap moment s'hagi preguntat pel manteniment o trasllat del Mercat del Carrilet, que ha sigut la veritable lluita del barri.

Diferent dels processos participatius tradicionals

Per sustentar el seu argument, el grup municipal ha comptat amb la presència de l'antropòleg urbà, José Mansilla, qui ha exposat els punts que tradicionalment es valoren en els processos participatius, diferents o inexistents en el cas del Carrilet.

Amb tot, la CUP considera que han volgut fer content a tothom, treure l'atenció dels punts conflictius, i han demostrat una manca de valentia i respecte cap als veïns i veïnes del barri.

Paraules clau:

Notícies relacionades