Back to top

La CUP ocupa una oficina d'Endesa a Reus

És una de les primeres accions de protesta a la ciutat contra l'encariment exponencial de la factura de la llum durant les darreres setmanes.

Arriben les primeres protestes contra l'encariment del preu de la llum a Reus, que avui, se situa per sobre dels 156 euros el megawatt hora, amb pics per sobre dels 250 euros. Una quinzena de persones vinculades a la CUP han ocupat aquest dilluns al matí una oficina d'Endesa de la Riera d'Aragó.

L'acció simbòlica, impulsada pels anticapitalistes arreu de Catalunya i que ha durat poc més d'un quart d'hora, ha comptat amb la presència de càrrecs electes del partit com ara el regidor reusenc Edgar Fernàndez o la diputada de la CUP, Laia Estrada, que han tornat a reclamar la creació d'una empresa energètica pública que eviti aquest greuge contra la població més empobrida. 

Replantejar Reus Energia

Des de la CUP Reus també s'ha instat a l'Ajuntament a replantejar la nova empresa municipal, Reus Energia, que preveu subministrar electricitat als equipaments públics de la ciutat a través de l'energia produïda amb les plaques dels mateixos equipaments. 
 
Els cupaires han tornat a titllar de poruc al govern de Pedro Sánchez per no tenir capacitat d'enfrontar-se amb les grans operadores elèctriques del país davant la pujada exponencial del preu de l'energia de les darreres setmanes.

Paraules clau:

Notícies relacionades