Back to top

La depuradora de Reus ja compta amb el parc fotovoltaic més gran de la ciutat

L'EDAR d'Aigües de Reus té gairebé un miler de plaques fotovoltaiques en més de 3.000 metres quadrats d'instal·lació, cosa que permetrà augmentar fins al 66% d'energia autoproduïda

L'Estació Depuradora d'Aigües Residuals de Reus, situada al sud del terme municipal, ja compta amb el parc fotovoltaic més gran de la ciutat. L'EDAR d'Aigües de Reus té gairebé un miler de plaques fotovoltaiques entre els 3.000 metres quadrats d'instal·lació i els sostres dels edificis, cosa que permetrà augmentar fins al 66% d'energia autoproduïda.

Coincidint amb el Dia Mundial de l'Aigua, la depuradora del sud de la ciutat, ha inaugurat la instal·lació. Amb una inversió de 650.000 euros, el parc compta amb 758 plaques fotovoltaiques que juntament amb les més de 200 restants que s'han instal·lat als sostres dels edificis de l'equipament, tenen una capacitat de producció aproximada d'un gigawatt hora/any, un terç de l'energia que consumeix anualment la depuradora.

Aquest 33% d'energia solar produïda a les mateixes instal·lacions se suma al 33% que ja produïa la depuradora a partir del biogàs que produeixen els processos de la mateixa depuració, arribant ara als dos terços d'estalvi energètic.

Les obres van començar el passat mes de novembre i tot i que la instal·lació ja està llesta per produir energia, encara necessita una autorització administrativa final que permeti començar a autoabastir la planta. Una autorització que podria arribar en pocs dies.

Amb aquesta passa, l'equipament ja arriba al 66% de consum d'energia renovable, tot i que l'objectiu a mitjà termini és assolir el 80% d'autoproducció. Actualment, els costos de regeneració de l'aigua són molt elevats i el consum d'aquesta depuradora comporta el 15% de la factura elèctrica de tots els edificis municipals.

Paraules clau:

Notícies relacionades