Back to top

La comunitat de la residència de l'ICASS s'assessora legalment per aturar el tancament

Treballadors i familiars dels usuaris de la residència del Passeig Mata de Reus es reuniran la setmana que ve amb diversos advocats per estudiar emprendre accions legals.

Ja ha passat més d'un mes des que els treballadors, usuaris i famílies de la residència del Passeig Mata, coneguda com l'ICASS, van incloure en el seu dia a dia la preocupació pel seu possible tancament. Ara, dues setmanes més tard que la Generalitat hagi presentat l'informe desfavorable de l'equipament, que constata que s'haurà de tancar sigui temporalment o de forma indefinida, els principals afectats continuen lluitant i posant sobre la taula possibles opcions per impedir-ho.

Aquest dimarts, la comunitat de l'equipament s'ha tornat a mobilitzar amb la voluntat de salvar la Residència de Gent Gran de Reus. A través d'un manifest han repassat tot el succeït en aquest darrer mes i mig i han demanat que es posin en la pell dels usuaris que "han fet d'aquest edifici casa seva".

Propostes i opcions alternatives

La primera opció que posen sobre la taula és la de fer les obres de remodelació necessàries amb els usuaris dins, planta per planta, i així alterar el mínim el seu benestar.

És per això que posen d'exemple la Residència Pública Jaume I de l'Espluga de Francolí, que amb el 100% d'ocupació ha canviat les canonades i ho ha fet sense moure els usuaris, o la de la Mercè de Tarragona que tampoc va tancar quan es van haver de reformar íntegrament les seves 13 plantes.

No contemplen l'opció de rendir-se. Per això, el següent pas que duran a terme és reunir-se amb diferents advocats per saber si poden emprendre accions legals.

No descarten tancar-se a l'interior de la residència

Per altra banda, han assegurat que les reunions per escollir alternatives amb els familiars s'han aturat i que, si tot va sobre el previst, passat el pont de la Constitució començaran les negociacions amb els treballadors.

A més, els familiars dels usuaris han assenyalat que no descarten tancar-se a l'interior de l'equipament com a "última mesura".

Paraules clau:

Notícies relacionades