Back to top

La pandèmia no trunca el pla de mandat del govern de Reus

Aquest dimecres han presentat el projecte de pressupostos per al 2021 amb una inversió contemplada de 8,5 milions d'euros.

El govern de Reus aprovarà divendres 20 de novembre un pressupost de més de 122 milions d'euros. És una davallada important respecte l'any passat, que s'explica perquè ara l'Ajuntament ja no gestiona l'Hospital Sant Joan. De fet, en termes absoluts, enguany les xifres són superiors a les de l'any passat si prescindim a l'equació de l'equipament hospitalari. 

Inversions garantides

L'Ajuntament preveu un increment dels ingressos, entre altres qüestions pel recàrrec de l'IBI d'aquells immobles desocupats o l'augment del 3% previst en la Llei de Pressupostos Generals de l'Estat en concepte de cessió de tributs estatals. Tot plegat permet garantir les inversions previstes en el pla de mandat. 

De fet, segons Mariluz Caballero, la regidora d'Hisenda de l'Ajuntament de Reus, "hem pogut mantenir ordenada la situació econòmica del consistori" i la pandèmia no ha afectat als plans de futur. "Sí que es nota l'afectació quant al calendari, però no s'han frenat les inversions". Defensa, a més, que el govern pot continuar donant cobertura a les necessitats que es deriven de la crisi econòmica pel coronavirus. 

Inversions 2021 Reus

El govern aposta per desencallar els grans temes del mandat, com la nova piscina al costat del Pavelló Olímpic, la vianalització del raval de Santa Anna o la construcció d'un nou espai escènic a l'aire lliure a la plaça d'Anton Borrell, al ben mig del parc de Sant Jordi. 

A més, també s'enllestiran projectes com el Centre Social el Roser i se n'iniciaran de nous com el Centre Cívic Gregal. Tot plegat amb una partida de 750.000 euros destinada als pressupostos participatius. També es destinarà mig milió d'euros al microurbanisme. 

Paraules clau:

Notícies relacionades