Back to top

La residència de les Borges del Camp aguantarà fins que es tanqui l'ICASS

L'alcalde del municipi, Joaquim Calatayud, assegura que el poble no es pot permetre salvar la residència i assenyala la Generalitat com a principal responsable

Aquesta setmana coneixíem el tancament d'una nova residència al Baix Camp: la de Mare de Déu de la Riera de les Borges del Camp. Avui, l'alcalde del municipi, Joaquim Calatayud, ha parlat al micròfon de Canal Reus per explicar la situació del centre borgenc.

Calatayud ha assegurat que les Borges no es pot permetre salvar la residència i explica que la normativa que regeix l'estat de les residències va endurir-se durant la pandèmia, i ha fet que el centre de les Borges del Camp no compleixi els requisits que ara marca la llei. 

El consistori no se'n pot fer càrrec

El batlle remarca que la Generalitat no té línies de subvencions i que, per tant, el consistori no se'n pot fer càrrec. Assegura que els canvis per adaptar-se a la nova llei tindrien un cost d'uns 2 milions d'euros. En aquest sentit, apunta a la Generalitat com a principal responsable perquè és qui té la competència del servei i explica que estan en converses per intentar trobar una solució. 

Alhora, Calatayud apunta que els 'tempos' aniran més tard de l'esperat. Encara que en un inici s'havia marcat el dia 31 de desembre com a data de tancament, l'alcalde assegura que s'endarrerirà per la coincidència amb el cas de la residència de Reus. 

Paral·lelament, l'Ajuntament de les Borges del Camp està treballant possibles solucions amb empreses de construcció per crear un nou espai al poble, però Calatayud ho veu com una alternativa complicada i poc probable.

Paraules clau:

Notícies relacionades