Back to top

El trasllat dels usuaris de la residència de l'ICASS "en espera"

El desacord entre Drets Socials i l'entorn de la residència ha provocat que de moment no es faci cap moviment. De fet, el cas està en mans de la justícia, després que familiars i treballadors hagin presentat una denúncia demanant mesures cautelars per aturar el procés

El pròxim dilluns 15 de gener està previst començar el trasllat dels residents de la residència de l'ICASS a altres centres públics del territori. Una data que pot quedar alterada després dels últims moviments dels treballadors i familiars del centre. 

Demanen més informació

Davant l'anunci de la Generalitat de Catalunya i la seva voluntat de rehabilitar l'edifici durant els pròxims quatre anys, l'entorn de la residència no s'ha quedat de braços plegats. Per una banda, i davant el reclam de l'entorn de l'equipament, s'han reunit amb la síndica de greuges de Reus, Anna Civit. Per la seva banda, la Sindicatura de Greuges de Catalunya ha obert una actuació d'ofici i ha demanat informació a l'administració sobre els motius del tancament del centre, el calendari d'obres, les perspectives de futur, les diferents alternatives i la informació facilitada als residents i familiars. 

Denúncia contra Serveis Socials

Paral·lelament, i a través d'un advocat contractat conjuntament entre familiars i treballadors, s'ha presentat una denúncia contra el Departament de Serveis Socials de la Generalitat. En aquesta es demana, com a mesura cautelar, aturar el tancament de la residència i el consegüent trasllat de tot el personal, fins que el jutge hagi dictat sentència. 

Tot plegat, coincidint amb una nova reunió entre membres del Departament i l'entorn de la residència on es va tornar a evidenciar la falta d'acord. 

Per part del Departament de Drets Socials assenyalen que abans de fer moviments volen posar-se d'acord amb totes les famílies i treballadors. Una situació que sembla poc probable tenint en compte que ells no contemplen moure's de l'equipament, sinó que es reformi amb ells a dins, o fer un trasllat en bloc. És per això, que amb aquest escenari, no queda clar que a partir de la segona quinzena de gener es pugui posar en marxa el trasllat i deixar buit l'edifici. 

Paraules clau:

Notícies relacionades