Back to top

La Rifa de la Confitura torna a repartir sort i dolçor

Els bombos han tornat a rodar per sortejar un plat de confitura, panellets, o qualsevol ampolla d'algun dels licors relacionats amb la festivitat de Tots Sants i la Castanyada

Els carrers del centre de la ciutat han tornat a escoltar el tradicional 'va bola' de la Rifa de la Confitura de Tots Sants. L'Orfeó Reusenc, la Germandat de Sant Isidre i Santa Llúcia i el Centre d'Amics de Reus han tornat a fer rodar els bombos davant els centenars de reusencs que han acudit a les seus de les entitats per intentar emportar-se un plat de confitura, panellets, o qualsevol ampolla d'algun dels licors relacionats amb la festivitat de Tots Sants i la Castanyada.

L'Orfeó Reusenc és de fet l'entitat que fa més anys que celebra aquesta tradicional rifa de forma gairebé ininterrompuda. Des de 1926 i amb excepció de la Guerra Civil i la recent pandèmia, cada 1 de novembre el 'va bola' ressona al carrer de Sant Llorenç.

Una rifa que malgrat que passen els anys, continua mantenint la dinàmica de tota la vida: apostar a un número de l'1 al 20, en una llista comuna i sense resguard i esperar que hi hagi sort.

Enguany, a més de recuperar la normalitat prepandèmica, l'Orfeó ha ofert com a novetat un servei de terrassa a la segona planta de l'entitat, just al costat de la sala on se celebra la rifa, a més d'oferir dolços per als més petits, per si volien substituir la tradicional confitura de fruita.

Paraules clau:

Notícies relacionades