Back to top

La Taula de l'Aigua del Siurana no arriba a l'acord per al cabal del riu

Els ecologistes veuen insuficient la proposta de l'ACA. Ara les diferents parts hauran de presentar per separat les seves propostes a la Confederació Hidrogràfica de l'Ebre.

La Taula del Riu Siurana havia d'arribar aquest dijous a un acord per definir un cabal ecològic pel riu, però finalment l'acord no s'ha produït. L'ACA proposava un cabal transitori d'entre 50 i 100 l/s, depenent de la pluviometria. La mesura ha d'anar acompanyada d'una inversió de 30 milions d'euros per una planta de regeneració d'aigües residuals. Una proposta que des de la Secretaria d'Acció Climàtica de la Generalitat consideren que és "molt bona i ben estudiada".

Els ecologistes per la seva banda, veuen insuficient aquest cabal. Consideren que aquesta és la mateixa proposta que havia marcat la Confederació Hidrogràfica de l'Ebre com a punt de partida pel debat i, per tant, que no s'ha treballat per elaborar una bona proposta.

reunió de la Taula de l'Aigua del Siurana

Ara cadascuna de les parts haurà de presentar les seves pròpies propostes a la Confederació Hidrogràfica de l'Ebre i aquesta té un termini de 6 mesos per marcar aquest cabal ecològic pel Riu Siurana.

Concentració dels ecologistes davant la reunió de la Taula de l'Aigua

Aquesta nova sessió de la Taula de l'Aigua del Siurana ha començat a les 11 h del matí, però una mitja hora abans ja hi havia moviment davant la seu dels Serveis Territorials del Departament Cultura Generalitat, espai on s'ha celebrat la reunió. Les entitats ecologistes GEPEC-EdC i la Plataforma pel Riu Siurana, acompanyats d'altres col·lectius com Xarxa Sud o la Vall Sostenible, s'han concentrat en suport als dos activistes encausats per una acció reivindicativa l'any 2017.

concentració davant la Taula de l'Aigua del Siurana

De fet, fa uns dies que es donava a conèixer l'acusació particular per part de la Comunitat de Regants del Pantà de Riudecanyes, on demanen 4 anys de presó i 6.000 € de multa per cadascun dels encausats per aquells fets.

Paraules clau:

Notícies relacionades