Back to top

La URV tanca un pressupost de 137,58M d'euros per al 2024

Aquesta xifra suposa un increment d'un 1,75% respecte al pressupost d'aquest 2023.

El pressupost de la URV per al 2024 puja a 137,58 milions d'euros, un 1,75% més que enguany. És destacable l'increment d'un 8% en la partida de personal, que permet consolidar el pla de xoc de professorat i de PAS, com també establir uns components de productivitat per a la plantilla, entre altres actuacions.

També és rellevant el Pla d'Emergència Energètica que ja fa més d'un any que aplica la universitat, i que li permet generar més estalvi. La reducció del consum energètic des de novembre de l’any passat ha estat del 24,1%, una xifra comparable a la del 2020, l’any d’inici de la pandèmia, quan la reducció interanual va ser del 26%. Malgrat tot, l’estalvi no neutralitza l’increment del cost de l’energia dels darrers mesos.

El rector de la universitat, Josep Pallarès Marzal, ha fet una valoració dels comptes i ha expressat que "no és el pressupost que la universitat necessita, però és el que tenim". Pallarès també ha explicat que s'estan fent petites actuacions amb recursos propis, com serà l'inici de les obres d'adequació de la Facultat de Ciències de l'Educació i Psicologia, a l'estiu 2024.

Pel que fa a Reus, aquest pròxim any han de començar les obres del baixador de Bellissens. Un canvi a la zona sud de la ciutat que ha d'involucrar, també, la comunitat universitària. Cal recordar que, des de la mateixa Facultat de Ciències Econòmiques, ja van mostrar-se reticents a l'execució del pas soterrat d'aquest projecte tal com està plantejat a hores d'ara.

Paraules clau:

Notícies relacionades