Back to top

La verema: el descens de producció i un futur incert

Els productors comptabilitzen pèrdues de fins al 35%, però el que més preocupa els vitivinicultors és el futur dels ceps: reclamen solucions com més aviat millor per evitar conseqüències pitjors

Un 35% menys de producció en comparació a un any normal. Aquest és el balanç que fa Salustià Álvarez, president de la Denominació d'Origen Qualificada Priorat, de la verema d'aquest 2023. Una verema que, remarca, ha estat molt irregular en funció de la zona del territori on es troben, ja que unes pluges a principis d'estiu van salvar algunes collites. 

El president ha apuntat que des de la DOQ Priorat també estan estudiant el motiu pel qual el vi, a diferència d'altres productes, no està patint un augment de preu tot i tenir menys collita. Ho ha comparat amb l'oli, que aquest any ja està patint mesures reguladores precisament perquè la collita s'ha reduït. 

Pel que fa a les ajudes per part de les administracions, Álvarez assegura que són insuficients i massa dirigides a la indústria. Remarca que al Priorat, les famílies tenen petites empreses, i en moltes ocasions es deixen perdre per tractar-los com a grans latifundis.

La quantitat s'ha reduït, però el segell regulador remarca que precisament la manca d'aigua ha fet que sanitàriament parlant, el vi d'aquesta campanya sigui excel·lent.

Recupera l'entrevista sencera

Paraules clau:

Notícies relacionades