Back to top

Educació preveu tancar entre dues i quatre línies infantils a Reus

Més enllà del possible tancament d'una línia a l'Escola la Vitxeta, el Departament d'Educació també podria tancar altres línies en diversos centres de Reus.

El Departament d'Educació de la Generalitat té previst el tancament d'una línia a l'Escola la Vitxeta, i no descarta que també se n'eliminin tres més, dues de les quals a l'Escola Sant Bernat Calvó i l'altre a l'Escola General Prim, segons ha pogut saber Canal Reus. Tot i que en un primer moment algunes fonts apuntaven que l'Escola ARCE figuraria entre les que patiria aquest tancament, des del centre ho neguen rotundament perquè no se'ls ha comunicat aquesta decisió. Una informació que s'ha notificat en una reunió que s'ha fet aquest dimecres al matí amb la regidoria d'Educació de l'Ajuntament de Reus. Fonts municipals, per contra, neguen que aquesta informació s'hagi comunicat durant la trobada.

Se'ls hauria explicat que el motiu principal és la baixa natalitat que hi ha hagut a la ciutat en els últims anys. Enguany s'han matriculat 224 alumnes menys que ara fa quatre anys. Si es fes la relació directa de 21 alumnes per classe, que és la ràtio actual, això es tradueix en una desena de grups menys. D'aquesta manera, Educació defensa que, tot i el tancament de línies, se n'estan suprimint menys de les que dictarien els números. Les direccions escolars qüestionen els criteris d'educació a l'hora de decidir a quines escoles es plantegen tancar les línies.

La resposta de l'Ajuntament

Per la seva banda, l'Ajuntament de Reus no ha volgut confirmar cap de les informacions que els hem explicat des de Canal Reus, al·legant que no és competència seva, sinó de la Generalitat. Tot i això, mostren el seu suport a escoles i famílies i apunten que l'alcaldessa Sandra Guaita ha enviat una carta a la consellera d'Educació de la Generalitat, Anna Simó, per demanar que es replantegin la situació. 

Paraules clau:

Notícies relacionades