Back to top

Les farmàcies, a punt per vendre tests d'antígens sense recepta

Es podran comprar a partir d'aquest dijous. El test s'ha de fer a casa i els resultats es poden conèixer en un màxim de 15 minuts.

El govern espanyol dóna llum verda a la venda lliure de testos d'antígens a les farmàcies. La compra d'aquests estarà disponible a partir d'aquest dijous sense necessitat de presentar recepta mèdica, una acció que des de feia mesos reivindicaven les farmacèutiques. L'objectiu és frenar la progressió de contagis, especialment en els més joves, i augmentar la capacitat de detectar positius.

Kit d'autotest

El kit d'autotest consta d'un bastonet amb la punta de cotó, un tub de plàstic amb el seu tap, una ampolleta amb reactiu i un xip de detecció, semblant al d'un test d'embaràs.

Com s'ha de fer el test?

El test s'ha de fer a casa seguint aquestes instruccions. Primer s'introdueixen 10 gotes del líquid reactiu al tub de plàstic. Després, es pren la mostra, introduint el bastonet a uns tres centímetres dins del nas, i es frega dins la fossa nasal per recollir-hi moc i cèl•lules. Posteriorment s'introdueix el bastonet dins del tub, es remena i es torna a treure. Es prenen unes gotes del líquid del tub i es posen al xip. Al cap de 15 o 20 minuts apareix el resultat.

Interpretació dels resultats

Si apareix una única ratlla a l'altura de la C (control), és negatiu. Si n'apareixen dues, una a la C i una altra a la T (test), és positiu. També pot passar que no aparegui cap ratlla o que només en surti una a la T. En aquest cas, el test no és vàlid i s'ha de repetir.

Què faig si sóc positiu?

Un cop feta la prova, si el resultat és positiu, s'ha de trucar al CAP i confirmar el diagnòstic amb una prova PCR.  

Preus entre 7 i 10 euros

Es calcula que el preu rondarà entre 7 i 10 euros, segons el proveïdor. De fet, al no tenir preu màxim fixat, el govern ha demanat a la indústria farmacèutica uns preus assequibles per als consumidors. 
 

Paraules clau:

Notícies relacionades