Back to top

L'esquerra buscarà recuperar l'alcaldia a Reus 12 anys després

ERC i PSC tenen la vista posada en el 2023 amb l'objectiu d'intentar guanyar les eleccions municipals a Reus. Queda encara més d'un any i mig, però els nervis ja es noten al Mercadal. Tot encara amb la incògnita de què farà Carles Pellicer.

Aquest dimecres explicàvem les derivades polítiques de la decisió de Carles Pellicer sobre el seu futur polític. De presentar-se de nou, per buscar un quart mandat, els partits de l'antiga convergència podrien aixoplugar-se sota la seva marca, però de decidir retirar-se, podria desencadenar-se una batalla per ocupar l'espai del centre dreta. Els que tenen clar on són i amb quines eines juguen, són els partits de l'esquerra. 

Esquerra: aprofitar el bon moment nacional

Noemí Llauradó

Noemí Llauradó, que va arribar a l'Ajuntament el 2015 retornant Esquerra al consistori després de quatre anys d'ostracisme, té sobre la taula la possibilitat real de guanyar les eleccions municipals per primer cop en democràcia. El 2019 ja van aconseguir uns resultats històrics, que els haguessin pogut catapultar a l'alcaldia, però els pactes polítics els van condicionar. Ara, amb el rèdit aconseguit després de cinc anys al govern i amb la perspectiva d'encarar els darrers dos anys de mandat consolidant la seva posició, els republicans veuen com el vent els bufa de cara.

A la Generalitat ja ostenten la presidència, igual que a la Diputació i al Consell Comarcal. Ara volen fer el salt definitiu al Mercadal aprofitant la conjuntura nacional i també les opcions que tenen a la ciutat. Al davant, però, es trobaran amb un altre partit a l'alça.

El rival: Els socialistes

PSC Andreu Martín

El PSC fa temps que trepitja carrer com mai, buscant aliances i suports arreu. I els està aconseguint. Amb la desfeta de Ciutadans a Reus, els socialistes s'han convertit en el paraigua aglotinador de molts reusencs d'esquerres que no són independentistes. Andreu Martín, que tot i que no és oficial, acabarà sent el candidat per al 2023, espera sumar suficients suports com per mirar-se de tu a tu a Esquerra. Justament com va passar a les darreres eleccions nacionals.

Tampoc no es descarta que l'aritmètica dels resultats electorals obligui a les dues formacions, republicans i socialistes, a entendre's per governar la ciutat amb solidesa... però pels comicis queda tan que la política encara pot estar guardant diversos girs de guió a la butxaca. 

Paraules clau:

Notícies relacionades