Back to top

En marxa la consulta en línia de l'arxiu fotogràfic del CIMIR

Ja es poden consultar online milers de fotos històriques de Reus i la demarcació provinents de l'arxiu del CIMIR

58.000 imatges, procedents de 90 col·leccions diferents, i de més de 1.100 fotògrafs. Aquesta és la col·lecció que el Centre de la Imatge Mas Iglesias (CIMIR) ha posat a disposició del públic, aquesta setmana, a través d’un servei de consulta en línia. La idea va sorgir arran de la gran quantitat de demandes d’arxiu fotogràfic que van rebre durant el confinament, i va dirigida a dos públics diferenciats: la ciutadania amb curiositat pel passat i els experts i investigadors professionals.
 
Es tracta de la pàgina web fototeca.reus.cat on a través d’una barra de cerca, i de paraules clau, s’accedeix a una gran recopilació de fotografies documentades amb la descripció, la data i la ubicació de la imatge, entre altres dades. Pel que fa al CIMIR, la idea és que, després d’haver servit de centre de vacunació, ara l’espai “es recuperi per la ciutat”.

Consulta aquí les imatges

El següent pas és poder arribar a vendre les imatges de l’arxiu a preus públics que variaran en funció de la qualitat que es necessiti de la fotografia. També, de cara a finals d'any, hi ha la voluntat d’ampliar la col·lecció amb el fons cinematogràfic de la Cinemateca.

imatges cimir

Paraules clau:

Notícies relacionades