Back to top

Practicar el català al Mercat de Reus

Mares i pares d'alumnes de primària de la ciutat han començat a assistir a cursos de català amb la voluntat d'adaptar-se a la llengua del territori. Aquest dimarts han posat en pràctica el que han après al curs al Mercat.

Més de 70 mares i pares d'alumnes de primària de les escoles de Reus s'han inscrit als 6 cursos que ha posat en funcionament el Centre de Normalització Lingüística, el CNL, per iniciar-se al català. Es tracta d'un nivell inicial on començar a tenir les primeres nocions de la llengua, perquè en un futur s'atreveixin a mantenir una conversa o resoldre els seus problemes del dia a dia en català. Tot i que encara no són capaços de mantenir una conversa amb absoluta normalitat, sí que veuen que el català té una utilitat i que poden aconseguir fer coses. 

Per a posar en pràctica tot el que han après durant aquests mesos, aquesta setmana estan fent algunes activitats al Mercat Central, una forma d'utilitzar el vocabulari i les estructures simples per comprar o demanar productes. 

aprendre catala al mercat

La voluntat és que continuïn amb el següent curs

Es tracta de cursos de 45 hores de durada, que van arrencar al mes de novembre i que acabaran al març. Un cop hagin assolit aquest nivell, la voluntat és que passin al nivell bàsic i continuïn aprenent per guanyar fluïdesa, vocabulari i capacitat de poder-se expressar.

Paraules clau:

Notícies relacionades