Back to top

Primer dia amb baixes de professors i alumnes a les classes de secundària

El principal problema als instituts, on el percentatge de vacunació és molt més elevat que a primària, han estat les baixes de professors i els casos positius entre els alumnes, que han deixat alguna cadira lliure en gairebé tots els grups.

Primer dia de docència també als instituts de secundària i batxillerat amb relativa normalitat. Durant les primeres hores del matí, el més complicat de gestionar han estat les baixes de professors.

En el cas de l'Institut Baix Camp, per exemple, ha estat gairebé del 10% de la plantilla, un total de 12 professors dels 150 que té aquest centre. Pel que fa a l'alumnat, el director del centre assegura que gairebé el total de les classes compten amb algun cas positiu o contactes estrets que s'han hagut de confinar i no han pogut tornar a l'institut. Amb aquests alumnes es recuperaran els protocols dels darrers cursos per garantir l'ensenyament en línia.

D'altra banda, des del professorat, consideren que, tot i entendre les dificultats logístiques, el Departament d'Educació podria haver facilitat testos d'antígens al professorat per fer una mena de cribratge ràpid en el primer dia de tornada.

La comunitat educativa espera que es pugui acabar el curs amb normalitat, sense cap tancament de centres, i que les mesures, un cop passada aquesta sisena onada, es puguin anar relaxant per anar recuperant la normalitat a les aules prèvia a la pandèmia.

Paraules clau:

Notícies relacionades