11:14 - 6 abril 2023
Gastromobil
Ramen | Recepta
Vols aprendre a cuinar aquest ramen? Segueix aquesta recepta de la Gastromòbil Destí Baix Camp de Canal Reus
Aquesta setmana a la Gastromòbil-Destí Baix Camp de Canal Reus aprenem a fer un ramen (sopa de fideus japonesa), amb el xef Pola Hany, del restaurant L'Alkimista de Reus.
INGREDIENTS
Brou:
- 400 g d'ossos de vedella
- 100 g d'ossos de pernil
- 400 g de costella de porc
- 300 g de carcasses de pollastre
- 200 g de cansalada de porc
- 100 g de porro
- 100 g de pastanaga
- 100 g de ceba
Taré:
- 20 g d'alga kombu deshidratada
- 300 g de soja
- 150 g de saké
- 150 g de mirin
- 50 g de ceba tendra
- 30 g de gingebre
- All
Guarnició:
- 4 ous frescos
- 300 g de soja
- 100 g de ceba tendra
- 100 g de bolets xiitake
- 100 g de fideus
ELABORACIÓ
- Primer començarem amb el brou. Posarem tots els ingredients en una olla, ho cobrirem amb aigua freda, i encendrem el foc a màxima potència fins que comenci a bullir. Amb l’ajuda d’una espumadora retirarem les impureses i baixarem el foc al mínim. Ho deixarem bullir suaument 3 hores. Després ho colarem i ens quedarem amb el brou.
- Posem a refredar la costella i la cansalada per poder-les tallar.
- Seguirem amb el Taré. Posarem tots els ingredients en una cassola i encendrem el foc a mitja potència. Un cop hagi arrancat el bull, ho apartem i ho tapem perquè infusioni durant al menys 30 min.
- Posarem a bullir els ous 6 min i els refredarem en aigua freda. Un cop freds, els pelem i els cobrim amb soja.
- Tallem la cansalada i la costella a daus. Tallem la part verda de la ceba tendra.
- Laminem els xiitakes i els saltem amb una miqueta d’oli, sal i pebre.
- Bullim els fideus tal com indica al paquet.
- Saltem la cansalada i la costella
- Emplatem posant 1 cullera de taré al fons del plat. Seguidament, posem els fideus, la carn, els ous tallats i ho cobrim amb el brou.
- Acabem amb una mica de la part verda de la ceba tendra.