Back to top

Ramen | Recepta

Vols aprendre a cuinar aquest ramen? Segueix aquesta recepta de la Gastromòbil Destí Baix Camp de Canal Reus

Aquesta setmana a la Gastromòbil-Destí Baix Camp de Canal Reus aprenem a fer un ramen (sopa de fideus japonesa), amb el xef Pola Hany, del restaurant L'Alkimista de Reus. 

INGREDIENTS

Brou: 

  • 400 g d'ossos de vedella
  • 100 g d'ossos de pernil
  • 400 g de costella de porc
  • 300 g de carcasses de pollastre
  • 200 g de cansalada de porc
  • 100 g de porro
  • 100 g de pastanaga
  • 100 g de ceba

Taré:

  • 20 g d'alga kombu deshidratada 
  • 300 g de soja
  • 150 g de saké 
  • 150 g de mirin 
  • 50 g de ceba tendra 
  • 30 g de gingebre
  • All

Guarnició:

  • 4 ous frescos 
  • 300 g de soja 
  • 100 g de ceba tendra
  • 100 g de bolets xiitake
  • 100 g de fideus

ELABORACIÓ 

  1. Primer començarem amb el brou. Posarem tots els ingredients en una olla, ho cobrirem amb aigua freda, i encendrem el foc a màxima potència fins que comenci a bullir. Amb l’ajuda d’una espumadora retirarem les impureses i baixarem el foc al mínim. Ho deixarem bullir suaument 3 hores. Després ho colarem i ens quedarem amb el brou.
  2. Posem a refredar la costella i la cansalada per poder-les tallar.
  3. Seguirem amb el Taré. Posarem tots els ingredients en una cassola i encendrem el foc a mitja potència. Un cop hagi arrancat el bull, ho apartem i ho tapem perquè infusioni durant al menys 30 min.
  4. Posarem a bullir els ous 6 min i els refredarem en aigua freda. Un cop freds, els pelem i els cobrim amb soja.
  5. Tallem la cansalada i la costella a daus. Tallem la part verda de la ceba tendra.
  6. Laminem els xiitakes i els saltem amb una miqueta d’oli, sal i pebre.
  7. Bullim els fideus tal com indica al paquet.
  8. Saltem la cansalada i la costella 
  9. Emplatem posant 1 cullera de taré al fons del plat. Seguidament, posem els fideus, la carn, els ous tallats i ho cobrim amb el brou.
  10. Acabem amb una mica de la part verda de la ceba tendra.

Consulta totes les receptes de la Gastromòbil AQUÍ

Paraules clau:

Notícies relacionades