Back to top

Reobre la Biblioteca Municipal Montoliu del Morell

Divendres tindrà lloc una jornada de portes obertes amb diferents activitats. L’equipament obrirà cada tarda a partir de dilluns 30 de gener

El mes de gener acabarà amb una molt bona notícia: la nova etapa que enceta la biblioteca municipal del Morell. Així, i després de mesos de tasques d’adequació de la regidoria de Cultura i festes de l’Ajuntament del Morell i de la bibliotecària que se’n farà càrrec, Roser Parra, es reobre aquest equipament llargament reivindicat per la ciutadania, i que restava tancat des de l’estiu del 2018.

Així, la Biblioteca Montoliu obrirà de nou les portes aquest divendres 27 de gener, en una jornada que permetrà donar-la a conèixer a tota la població:

  • A les 17.00 h, es farà la reobertura oficial amb una actuació de l’Escola Municipal de Música del Morell
  • A les 18 hores serà l’hora del conte
  • A les 19 hores tindrà lloc una xerrada sobre el món del còmic, a càrrec d’Emili Samper
  • A les 20 hores, el posarà l’arxiver Joaquim Nolla, amb una xerrada històrica sobre el Centre i la Biblioteca en el seu context
  • Durant tot el dia hi haurà disponible “El Mural de la Projecció”, on tothom podrà respondre a la pregunta: “Què voleu que us ofereixi la vostra Biblioteca?”, a canvi d’un petit obsequi.
Biblioteca Municipal Montoliu del Morell

L’equipament, ubicat al Centre Cultural, obrirà cada tarda a partir del 30 de gener, de 16 a 20 hores, i oferirà préstec de llibres, consulta online (ordinadors), activitats com ara xerrades, o l’hora del conte… Així mateix, cada mes hi haurà un fil conductor que serà el paraigua sota el qual es pensarà l’activitat de la biblioteca Montoliu: al febrer, la mateixa biblioteca; o al març, les dones.

“Fa molts anys que era un reclam”, indiquen les dues regidores de Cultura i festes, Mònica Casas i M. Jesús Valldosera. “Ens fa molta il·lusió veure-hi la bibliotecària, a punt per tornar a donar vida a tots aquells llibres que vèiem a les prestatgeries i als quals no es donava ús”, continuen. “És un servei que feia temps que la gent esperava”, remarca l’alcalde, Eloi Calbet, “ho teníem pendent i hem treballat per dotar el nostre poble d’una biblioteca renovada en tots els sentits que volem que tothom es faci seva: estudiants, lectors, curiosos...”.

“Després d’aquest període d’inactivitat calia adaptar i actualitzar la infraestructura i el material de què es disposa”, detalla la bibliotecària, “a més de posar en marxa de nou la gestió i el funcionament, més en consonància amb el Pla Director de biblioteques que marca la Generalitat”. Alhora, s’ha aprofitat per crear un reglament propi, que especifiqui la visió i missió de la biblioteca i que en garanteixi el bon funcionament, així com una nova imatge corporativa que respon a l’objectiu de l’espai d’esdevenir un punt de difusió d’informació i saber d’acord amb una filosofia propera i accessible a tota mena de públic.

Paraules clau:

Notícies relacionades