Back to top

El Reus Ocult torna a posar en valor el patrimoni de la ciutat

Enguany s'han pogut visitar espais com els magatzems Llopis, el centre social El Roser, l'Espai Boule o l'escola Maria Cortina. I s'han recuperat les rutes amb el recorregut del carrer Ample.

El Reus Ocult ha tornat aquest cap de setmana amb una proposta de vuit espais visitables i una ruta pel carrer Ample. Precisament la ruta ha estat el tret més innovador d'aquesta edició, ja que s'ha recuperat després d'uns anys de no fer-se'n.

La història poc coneguda del carrer Ample

La ruta ha escollit un carrer que sovint es veu com una via de pas o de serveis, perquè s'hi pot comprar gairebé de tot. Però el que molta gent no sap és que el carrer ha tingut nombrosos noms al llarg de la història, i que conté edificis històrics com l'Institut de Puericultura, dedicat ara fa més de 100 anys, a reduir la mortalitat infantil, la Casa Ramon Vendrell, edificis de cos, o la Palma, un espai que s'ha conservat gràcies a una mobilització ciutadana que va tenir lloc als anys vuitanta.

Estimar i conservar el patrimoni

Els magatzems Llopis, dissenyats per Domènech i Montaner, l'espai Boule, la Casa Gasull, o l'escola Maria Cortina han estat altres punts que s'han pogut visitar durant els dos dies. La iniciativa busca que els visitants coneguin el patrimoni, prenguin consciència d'allò que tenen a la vora, aprenguin a estimar-ho i vetllin perquè es conservi.
Les visites s'han pogut fer gràcies a una vuitantena de voluntaris que s'han implicat en el Reus Ocult. Ara, l'associació sense ànim de lucre, ja pensa en la propera edició, que serà especial perquè s'arribarà a la número 10

Paraules clau:

Notícies relacionades