Back to top

Reus, setena ciutat catalana amb més quilowatts d’autoconsum

La ciutat de Reus, amb una potència instal·lada de 2161,67 Kw, és la primera de la demarcació de Tarragona.

El rànquing de l'Institut Català d’Energia (ICANE), que classifica els municipis, comarques i províncies amb més energia fotovoltaica d'autoconsum per nombre d'instal·lacions i potència, col·loca Reus com la setena ciutat catalana amb més quilowatts de potència instal·lats. La ciutat de Reus, amb una pot ència instal·lada de 2161,67 Kw, és la primera de la demarcació de Tarragona. Quant al nombre d’instal·lacions registrades a Reus, l’ICAEN registra un total de 111.

Aquestes són dades de desembre de 2021 i s’espera que la progressió sigui a l’alça en els propers mesos. Aquest 2022, l'Ajuntament ha rebut 71 peticions de bonificació de l’IBI per la instal·lació de plaques solars fotovoltaiques. Una xifra que, en els cinc primers mesos de l’any, ja supera les 42 sol·licituds tramitades l’exercici 2021.

El regidor de Recursos Humans i Medi Ambient, Daniel Rubio, ha atribuït aquest augment de les peticions per a la instal·lació de plaques solars a “una major conscienciació i educació ambiental dels ciutadans i ciutadanes gràcies a campanyes informatives com la que venim impulsant des de la regidoria amb xerrades a tots els barris de la ciutat”. D’altra banda, Rubio també ha apuntat a la pujada dels preus de l’energia, “que amb la crisi d’Ucraïna encara s’ha fet més palesa i els incentius fiscals, amb ajuts com la bonificació de l’IBI que impulsem des de l’Ajuntament i que ajuden a amortitzar la inversió feta en pocs anys”.

Paraules clau:

Notícies relacionades