Back to top

Reus té un dels millors sushimans d'Espanya

Wenji Peng, del restaurant Oishi de Reus, va participar en el concurs que buscar el millor xef de cuina japonesa i va quedar en tercera posició

El passat 5 de setembre es va celebrar la primera edició del campionat ITAMAE Balfegó, que busca a les persones que millor representin la gastronomia japonesa a Espanya. La competició es va celebrar al Complexe Duques de Pastrana, a Madrid.

Un reusenc en tercera posició

Wenji Peng, del restaurant Oishi de Reus, va participar en el concurs i es va emportar la medalla de bronze. El cuiner, de només 23 anys, ha passat per diversos restaurants de prestigi, primer com a ajudant de cuina i preparació de sushi a BCN Sushi Bar, i després com a Sushiman a Tottori ia Koyo, a Tarragona. També va ser administrador del Sakura de Barcelona. Actualment, treballa al restaurant Oishi de Reus des de 2021.

Steven Bosen Wu Zhen del restaurant Imperial, a Pamplona, va ser el guanyador del campionat i Luis Bandera Heredia, del restaurant Grupo Mosh a Marbella, va ser el segon classificat. Els tres guanyadors van ser seleccionats d'entre més de 60 xefs d'arreu del territori i només vuit van arribar a la final. 

El guanyador, Steven Bosen Wu Zhen, gaudirà d'un viatge al Japó per a dues persones, inclosos vols i allotjament i 3.000 euros en metàl·lic per gaudir de la gastronomia del país. Luis Bandera Heredia i Wenji Peng s'han endut un Tuna Tour, amb un dinar a Tunateca i una visita a les instal·lacions de l'empresa per veure tots els seus processos.

concurs sushi itamae balfego oishi

El jurat

El jurat, format per diversos professionals d'alt nivell de la cuina japonesa, estava presidit per Hideki Matsuhisa, xef de Koy Shunka, que va ser el primer xef japonès en rebre una estrella Michelin a Espanya. També en van formar part Yoshikazu Yanome, de Kaido; Ricardo Sanz, de Kabuki; Lairet, de Robata i Monster Sushi; i Víctor Planas, del restaurant Kensei.

Paraules clau:

Notícies relacionades