Back to top

El seguici festiu de Reus tornarà al passeig per Misericòrdia

S'adaptarà la baixada del seguici festiu al Santuari perquè pugui celebrar-se al seu espai habitual.

El seguici festiu de Reus tornarà al carrer per la festa major de Misericòrdia. Els balls i elements baixaran fins al Santuari, dos anys després del darrer cop, el pròxim 25 de setembre en un format encara per decidir.

L'amplitud i llargada de l'espai permet que, des de l'equip de Reus Cultura, s'hagi plantejat el retorn a la via pública, després d'adaptar les ballades de Misericòrida de l'any passat com aquesta passada festa major de Sant Pere, amb el Carrer de la Festa com a màxim exponent.

Diverses opcions sobre la taula

Des de la regidoria es treballa en diferents escenaris, amb el públic dempeus, amb cadires o, fins i tot; amb grades instal·lades al mateix passeig, en funció de la normativa sanitària vigent.

Misericordia baixada

Baixada del Ball de Diables 

També es preveu que la centenària baixada del Ball de Diables de Reus es pugui dur a terme. El que no podrà celebrar-se serà el tradicional dinar del seguici a Misericòrdia, així com les ballades davant del Santuari del dia 25 a la tarda, per les dificultats a l'hora de controlar l'accés i aforament a aquest espai.

La regidoria de Cultura si preveu la celebració d'actes per part de les entitats culturals de la ciutat, en espais ja utilitzats per Sant Pere. Són emplaçaments com la Palma, el Mas Iglésias o la plaça d'Anton Borrell. 

Ajuntament i representants del Seguici Festiu han valorat aquest dimecres al vespre, en una reunió telemàtica, la proposta executada aquest Sant Pere i totes dues parts veuen amb bons ulls el retorn al passeig de Misericòrdia.

Paraules clau:

Notícies relacionades