Back to top

El Senat insta el govern espanyol a denegar l'autorització per la MAT

El PSOE, Esquerra, Junts i Teruel Existe aproven una moció dels republicans que recull el malestar al territori i els informes tècnics contraris a la línia de molt alta tensió que projecta Forestalia.

El Senat ha aprovat aquest dimecres per 155 vots a favor, 5 en contra i 101 abstencions, un text que reclama l'avaluació rigorosa de la MAT que s'ha de construir a les Terres de l'Ebre, el Camp de Tarragona i el Penedès i que trinxa diversos municipis. Els alcaldes del territori, els consells comarcals i també la Diputació de Tarragona s'han oposat frontalment al projecte, d'una empresa privada anomenada Forestalia, i que pretén construir 180 kilòmetres de línia d'alta tensió. 

La moció, presentada per Esquerra, ha rebut el suport del PSOE, Junts i Teruel Existe i demana al govern espanyol que denegui l'autorització i afavoreixi, en canvi, polítiques de desenvolupament de les energies renovables. Al text també es demana que aquest tipus de projectes no tinguin accés als fons europeus. 

Valor paisatgístic

La moció també demana al govern espanyol que prioritzi l'impacte paisatgístic i territorial dels projectes i que doni veu al territori, que en aquest cas, està absolutament en contra de la MAT. 

Paraules clau:

Notícies relacionades