Back to top

Solidaritat de les escoles de Reus amb Ucraïna

Els 21 centres de la Xarxa d’Escoles Públiques de Reus seran un punt de recollida d’aliments, medicaments i materials de primera necessitat

Totes i cadascuna de les escoles de la Xarxa d’Escoles Públiques de Reus inicien una primera acció de solidaritat amb la població civil que està sofrint les conseqüències de la guerra a Ucraïna. Les escoles seran un punt de recollida d’aliments, medicaments i materials de primera necessitat, en col·laboració amb diferents agents i entitats que de manera gratuïta realitzaran el transport. 

Per altra banda s'han habilitat diferents comptes bancaris per a realitzar aportacions econòmiques. Els recursos econòmics recollits a través de la Crida d’emergència es destinaran a l’assistència en les rutes de fugida i la cobertura de necessitats bàsiques: alimentació, salut, higiene, atenció psicosocial, protecció, serveis sociojurídics de persones desplaçades forçades a països de primera acollida (Polònia, Hongria, Romania, Moldàvia i/o Eslovàquia). 

Com a XEPR també s’ha elaborat un document de suport per a mestres i alumnes amb informacions i recursos per entendre el conflicte i promoure la cultura de la pau i la solidaritat. 

 

Paraules clau:

Notícies relacionades