Back to top

El TSJC desestima el recurs contenciós electoral del NMC d'Oliver Klein

A diferència de la resta de municipis del territori, Cambrils va ser l'únic que no va constituir el passat dissabte 17 de juny el seu nou plenari.

Fa unes setmanes els explicàvem que a la vila marinera no s'havia constituït el nou plenari perquè el Nou Moviment Ciutadà, encapçalat per l'encara alcalde del municipi, Oliver Klein, havia impugnat a la Junta Electoral Central el recompte de quatre meses electorals. Doncs bé, ara el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha desestimat aquest recurs contenciós electoral.

A diferència de la resta de municipis del territori, Cambrils va ser l'únic que no va constituir el passat dissabte 17 de juny el seu nou plenari. Tot plegat, després que el partit liderat per l'actual alcalde, Oliver Klein, reclamés l'anul·lació de quatre meses electorals per presumptes irregularitats durant el recompte. Des de llavors, Klein ha presentat un recurs a la Junta Electoral Local, que va ser denegat, una segona reclamació a la Junta Electoral Central, que també ha estat desestimada, i un últim recurs contenciós, fa ara dues setmanes, al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, que també ha estat desestimat.

Segons argumenta aquest òrgan, la mateixa Junta Electoral de Zona va verificar el recompte electoral i va rectificar els errors materials que s'havien detectat sobre el nombre de vots que es van produir en aquestes meses. A més, també assegura que aquests vots qüestionats, no resulten rellevants per al resultat final de l'elecció.

No satisfets amb aquesta decisió, el Nou Moviment Ciutadà ja ha anunciat que presentaran un recurs d'empara davant el Tribunal Constitucional, un recurs que pot allargar la seva resolució durant anys i que no altera la celebració del ple d'investidura, programat per aquest pròxim divendres dia 7 de juliol al matí i que farà alcalde al socialista Alfredo Clua, qui recordem que es repartirà l'alcaldia amb la republicana Camí Mendoza. Previ a això, aquest dimecres, 5 de juliol, serà el torn del ple de comiat dels actuals regidors que no repetiran en el nou govern.

Paraules clau:

Notícies relacionades