Back to top

Últims dies de cribratge massiu al personal dels centres educatius

Uns testos ràpids i voluntaris que han aixecat les crítiques dels sindicats educatius.

Tot el personal docent i no docent dels centres escolars de Catalunya s'estan fent durant aquest mes de gener un cribratge massiu a través de proves d'automostra. El Departament d'Educació va anunciar que se'n farien unes 170.000 aproximadament. Cada treballador ha rebut un vídeo explicatiu sobre com fer-se la prova. Un test ràpid, voluntari i menys molest que una PCR habitual. L'Institut Baix Camp ha facilitat aquest divendres les automostres a uns 150 treballadors. 

'S'haurien d'haver fet abans de començar el trimestre'

El format de les automostres ha estat durament criticat pels sindicats educatius. El portaveu d'USTEC-STE's a Tarragona, Juan Carlos Feijoo, qüestiona la fiabilitat dels resultats i denuncia que aquestes es fan sense la supervisió de personal sanitari. A més, critica que aquestes s'haurien d'haver fet abans de començar el segon trimestre, no quan aquest ja està en marxa des de fa setmanes.

Fins el 29 de gener

Alguns dels kits d'automostra han arribat amb retard als centres educatius. Segons la previsió inicial, totes les proves s'haurien d'haver realitzat amb èxit abans del 29 de gener. 

Paraules clau:

Notícies relacionades