Back to top

Unió de Pagesos se suma al "no" a la MAT

L'entitat ha presentat nou al·legacions on reclamen la retirada de la proposta d'avantprojecte pel gran impacte que pot suposar a l'espai agrari.

Unió de Pagesos s'ha sumat a la denúncia contra el projecte de la línia de molt alta tensió, la MAT, que anirà des de l'Aragó fins a la zona metropolitana de Barcelona i que vol creuar el Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre. En aquesta ocasió, el sindicat s'ha afegit a altres denúncies com les ja presentades per la Diputació de Tarragona i Ajuntaments i Consells Comarcals del territori i ha presentat 9 al·legacions en contra d'aquesta infraestructura.

Entre aquestes, reclamen la vulneració de dret a la participació pública, el desenvolupament d'un model de transició energètica insostenible o la proximitat amb molts Espais Naturals protegits. A més del gran impacte a l'espai agrari en perjudici a la seva activitat econòmica i les denominacions d'origen protegides.

No s'ha notificat als particulars afectats

El sindicat també considera que és una manca de respecte per la pagesia que ha patit molt durant la pandèmia i que, a més, ha sigut fonamental i denuncien que no s'hagi notificat del projecte als particulars afectats i que la informació pública acabés fa unes setmanes, en ple període de vacances.

Paraules clau:

Notícies relacionades