Back to top

Els ecologistes denuncien una agressió a les obres del parc eòlic del Vedat del Pany

Segons Xarxa-Sud, el passat dia 17 de setembre, al voltant de les 21 hores, un jove va ser agredit a l’ermita de Puigcerver pels promotors de les obres de la central eòlica del Vedat del Pany

L’ermita era el punt de trobada per a dur a terme una petita caminada i un berenar reivindicatiu i pacífic al lloc de les obres de la central eòlica, als termes de Riudecols i Duesaigües i a tocar del terme d’Alforja, tot organitzat per grups ecologistes de la zona i veïns de l’entorn.

Confrontació

Segons denuncien en un comunicat, en acabar el berenar, i disposat a marxar, un jove no va trobar les claus del seu vehicle. Davant l’incident va trucar al servei d’assistència. Al mateix temps que la grua, hi va arribar un dels suposats agressors, el senyor J. C. B, promotor de les obres. L'home hauria volgut fer fotos a la matrícula del cotxe del jove, moment on l'hauria increpat amb provocacions fins acabar agafant-lo pel coll segons denuncien en un comunicat.

agressio2

Segons asseguren des de Xarxa-Sud, l'agressor va trencar-li el vidre posterior del cotxe. Quan el propietari del vehicle es va apropar a demanar explicacions, el promotor es va abalançar violentament contra el noi. Un altre home, el senyor J. E. D, conegut del promotor, va aparèixer i es va afegir a la confrontació. Això va provocar la trencadissa de la motxilla del jove i pèrdua de les seves pertinences. El gruista del servei d’assistència hauria trucat a els Mossos al presenciar l'incident

Intent d'atropellament

Segons expliquen en la denúncia, quan semblava que tot havia passat el Sr. J. C. B. i el seu acompanyant van pujar al seu vehicle, agafant els objectes del jove. L'agredit va demanar-los que esperessin, però ells van decidir marxar. En aquest moment s'hauria produït un intent d'atropellament. El jove va arramblar-se sense poder evitar que el cotxe de l’agressor li raspés el peu esquerre. 

Expliquen que la mateixa nit, l’agredit va ser atès pel servei d’urgències de l’Hospital de Sant Joan de Reus, on va realitzar un part de lesions. Durant el transcurs dels propers dies, la víctima interposarà denúncia per tal d’aclarir el cas davant dels tribunals.

Els ecologistes donen suport a la víctima

Xarxa Sud ha decidit donar veu al jove perquè consideren que no només hi ha un testimoni que va veure els fets, sinó que també n’hi ha que asseguren haver vist un home furgant dins del vehicle de l’agredit, moments abans de la desaparició de les claus. Des de Xarxa-Sud condemnen l’agressió i donen suport a la víctima. 
 

Paraules clau:

Notícies relacionades