Back to top

El Govern prorroga la majoria de mesures de contenció de la COVID-19

Les mesures entraran en vigor aquest divendres 3 de setembre i tindran una vigència de set dies

El Govern de la Generalitat ha aprovat, en el marc del Procicat, la pròrroga de la majoria de les mesures de contenció davant la COVID-19 a Catalunya publicades la setmana passada. Aquestes mesures entraran en vigor aquest divendres 3 de setembre i tenen una vigència de set dies.

No obstant això, sí que hi ha canvis respecte de la darrera instrucció. En l’àmbit universitari, les activitats teòriques presencials poden augmentar el seu aforament del 50% al 70%, tot mantenint la possibilitat de seguir desenvolupant-les de forma telemàtica. També inclou l’adaptació del nou Pla escolar per al curs 21/22.

La pròrroga de les mesures implica seguir limitant les reunions o trobades familiars i de caràcter social, tant en l'àmbit públic com en el privat, a un màxim de 10 persones, llevat que es tracti de convivents. També es manté el 70% de l’aforament a l’assistència a actes i cerimònies civils o religioses, inclosos casaments, culte i cerimònies fúnebres. Totes dues mesures ja compten amb l'aval del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya.

Paraules clau:

Notícies relacionades