Back to top

El Parlament rebutja augmentar fins al 50% el Fons de Transició Nuclear

La cambra catalana ha tombat aquest dijous la moció del PSC que demanava revertir a les comarques del Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre, que compten amb els tres reactors nuclears de Catalunya, la meitat dels impostos que paguen aquestes instal·lacions.

El Parlament de Catalunya rebutja augmentar fins al 50% el Fons de Transició Nuclear. La cambra catalana ha tombat aquest dijous la moció del PSC que demanava revertir a les comarques del Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre, que compten amb els tres reactors nuclears de Catalunya, la meitat dels impostos que paguen aquestes instal·lacions.

Ara per ara, el Fons de Transició Nuclear, anunciat el passat mes de desembre, només preveu reinvertir en el territori el 20% d'aquests recursos. En canvi, el Parlament sí que ha aprovat el mateix Fons, que té per objectiu reduir l'impacte del tancament de les dues centrals nuclears que actualment hi ha a Ascó i Vandellòs, programats, de moment, per 2029 i 2030.

El fons està dotat amb 24 milions d'euros anuals, amb accions de desenvolupament socioeconòmic i de transició energètica justa a les cinc comarques catalanes afectades, el Priorat, el Baix Camp, la Terra Alta, la Ribera d'Ebre i el Baix Ebre. A més, també intenta garantir que les empreses titulars apostin per l'ocupació i contractació d'empreses i persones de l'entorn durant el desmantellament i tancament de les plantes.

Paraules clau:

Notícies relacionades