Back to top

El PSC proposa una targeta gratuïta d’autobús per anar a l’Hospital

La mesura vol potenciar l’ús del transport urbà i convertir l’entorn de l’Hospital en zona de baixes emissions, millorant la qualitat de l’aire que s’hi respira

El grup municipal del PSC proposa la creació d’una targeta gratuïta d’autobús per unir la ciutat amb l’Hospital Universitari Sant Joan de Reus, per tal que pugui ser utilitzada de forma il·limitada per pacients amb visita concertada, visitants i treballadors a l’hora d’accedir al centre hospitalari utilitzant el servei de transport urbà municipal.

La T-Hospital proposada pels socialistes pretén dos objectius: aconseguir una ciutat per a tothom i una mobilitat més sostenible. El portaveu Andreu Martín explica que, d’una banda, facilitarà l’accés universal a totes les persones que necessiten anar al centre hospitalari mitjançant la gratuïtat dels transport públic.

proposta t hospital

Millor comunicació de l'hospital amb els barris

El PSC considera que aquesta iniciativa millorarà la comunicació de l’hospital amb els diferents barris de la ciutat, potenciant l’ús del transport públic, reduint la circulació de vehicles particulars a la ciutat, els sorolls a l’entorn del centre i les emissions contaminants. “Es tracta de convertir l’entorn de l’hospital en zona de baixes emissions i millorar la qualitat de l’aire que s’hi respira”, ha reblat.

Per Martín, “ha arribat el moment que el govern de Reus faci una aposta decidida per noves polítiques de mobilitat i de transport, tal com ho estan fent altres ciutats de Catalunya”.

I en aquest sentit, apunta que la recent creada Comissió Especial de Mobilitat Sostenible ha nascut amb aquest objectiu i “fora bo que impulsés, de manera immediata, mesures eficients per millorar la mobilitat i el transport com la que aquests T-Hospital que proposem”.

El portaveu s’ha mostrat conscient que la implantació d’aquesta mesura tindrà un impacte a les arques municipals i, per això, anima al govern a “buscar totes les fórmules de finançament possibles mitjançant subvencions d’organismes supramunicipals de l’àmbit del transport o altres administracions, que permetin assumir aquesta la mesura a l’empresa municipal Reus Transport”.

Paraules clau:

Notícies relacionades