Back to top

El socialista Alfredo Clúa, nou alcalde de Cambrils

Tres setmanes després del previst, Alfredo Clúa ha estat investit nou alcalde de Cambrils amb els vots del PSC, Esquerra, Junts i En Comú-Podem. Un ple que ha estat marcat per la tensió entre el que serà el nou govern municipal i el ja exalcalde i líder del Nou Moviment Ciutadà, Oliver Klein.

Vint dies després, Cambrils ja té nou plenari municipal. Després dels recursos dels resultats electorals de diverses meses a la Junta Electoral i al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya per part del guanyador de les eleccions, el Nou Moviment Ciutadà d'Oliver Klein, finalment el líder socialista Alfredo Clúa ha estat investit nou alcalde de Cambrils. No hi ha hagut novetats, malgrat els impediments dels darrers dies, i el pacte anunciat entre els socialistes, Esquerra, Junts i En Comú Podem li ha donat la majoria a Clúa, qui serà alcalde fins al juny de 2026, quan cedirà la vara d'alcalde a la republicana Camí Mendoza.

El nou batlle ha afirmat que el pacte fuig dels personalismes i busca el consens i el treball en equip. Un posicionament que no comparteix el ja exalcalde i nou cap de l'oposició, Oliver Klein, qui ha assegurat que aquest acord va, només, en contra de la seva persona i que és, literalment, un engany cap als cambrilencs. 

Un plenari tens

El plenari ha durat poc més de dues hores i ha congregat més de 200 persones a l'Ajuntament. Una sessió amb molta tensió on el debat per la llengua ha estat ben present, perquè la casualitat ha volgut que la mesa d'edat estigues formada pels dos regidors de VOX, el que ha provocat diverses escridassades per l'ús del castellà durant el jurament dels càrrecs dels 21 regidors del ple. 

També hi ha hagut moment per l'intercanvi de retrets entre Klein i Enric Daza, portaveu de Junts, a qui l'exalcalde va denunciar precisament ahir davant la fiscalia per presumptes delictes de prevaricació i usurpació de funcions públiques.

Connexió en directe

Paraules clau:

Notícies relacionades