Back to top

Celebració prudent de paradistes, clients i veïns del Carrilet

Encara hi ha moltes incògnites sobre la taula, com ara quines seran les obres a executar, com conviurà l'activitat al mercat i la reforma o quina serà la solució a la fi de les concessions actuals, el pròxim juny del 2024.

Rere la felicitat, certa prudència a l'espera de veure quin és el veritable futur del Mercat del Carrilet. Aquest mateix dijous, el govern municipal ha anunciat que, finalment, el mercat no es traslladarà a la nau adquirida pel mateix consistori, uns metres més amunt. Una notícia que dona un final feliç a una de les principals reivindicacions de les paradistes de l'equipament, aquests darrers anys, que sempre han cregut que "la ubicació actual era la idònia per al mercat".

La convivència amb les obres i la fi de la concessió

Malgrat que el mercat no canviarà d'espai, sí que s'hi farà una reforma. Unes obres que, d'una manera o d'una altra, hauran de conviure amb l'activitat del mercat. Així doncs, es troben a l'espera d'un acord perquè la reforma no entorpeixin, en excés, el dia a dia de les paradistes. Unes treballadores que volen que aquesta intervenció serveixi per aconseguir un mercat amb una imatge renovada i més accessible i amable.

També, pel que fa a la concessió de les parades, que expira el mes de juny del 2024, esperen que els serveis jurídics de l'Ajuntament aconsegueixin trobar una solució que els doni seguretat i que els permeti continuar treballant uns 20 o 30 anys més.

Clients i veïns encara hauran d'esperar més d'un any

Per la seva banda, els clients habituals han celebrat poder continuar fent les seves compres en un mercat que no es mourà de lloc. Des de l'Associació de Veïns del Barri del Carrilet, han posat de manifest haver-se assabentat de la notícia per la premsa. Se sumen a la celebració del no-trasllat, però creuen que "cal ser prudent" i esperar els plans que l'ajuntament té pel barri.

La proposta de remodelació del mercat no es coneixerà fins d'aquí a més d'un any, quan l'empresa que guanyi el concurs d'idees hagi redactat el projecte de reorganització del Barri del Carrilet i de l'estació d'autobusos. Fins llavors, paradistes, clients i veïns es mantindran contents, perquè el mercat no es mou, però a l'expectativa, per veure com queden els carrers i equipaments que sovintegen en el seu dia a dia.

Paraules clau:

Notícies relacionades