Back to top

"És com si em clavessin agulles constantment"

L'Èric, un jove reusenc de 15 anys, és una de les úniques quatre persones a l'Estat diagnosticades amb heteroplàsia òssia progressiva, una malaltia considerada ultra rara.

Heteroplàsia òssia progressiva. Segurament no els sonarà de res aquesta malaltia, ja que només afecta quatre persones en tot l'Estat, totes elles menors d'edat. A Reus, hi ha un jove, l'Eric, que conviu amb ella des que era petit, tot i que no li han detectat fins fa uns mesos.

L'heteroplàsia òssia progressiva és una patologia considerada com a ultra rara que provoca l'aparició de masses d'os sota la pell i que només pateixen 65 persones en tot el món.

L'únic tractament possible són les cures pal·liatives i la fisioteràpia

Tot i que no s'ha estudiat massa sí que se sap que és una malaltia inoperable i que, de fet, si s'extirpen aquestes masses, es reprodueixen i fins i tot n'apareixen de més grosses. Així doncs, actualment, l'únic tractament possible són les cures pal·liatives i la fisioteràpia. Avui a Canal Reus hem volgut conèixer el seu cas parlant amb l'Èric, la seva mare, l'Esmeralda, i el Marc Parra, coordinador de l'Escola de Futbol la Pastoreta fins on fa poc jugava el jove. 

Paraules clau:

Notícies relacionades