Back to top

Com serà 'La Ganxeta', la bicicleta compartida de Reus?

En el plenari d'aquest divendres s'ha aprovat l'informe definitiu, encara que des de Govern remarquen que encara hi ha d'haver algun canvi

La Ganxeta comença a agafar forma. El Consell d'Administració de Reus Mobilitat i Servei ha aprovat definitivament l'informe i la normativa que regirà aquest servei de bicicleta pública compartida que s'implementarà a la  ciutat en els pròxims mesos, i el plenari d'aquest divendres ha ratificat aquesta decisió presa per l'empresa municipal. 

Tal com ha exposat la regidora d'Urbanisme i Mobilitat, Marina Berasategui, en el ple, el Consell ha decidit ja els eixos transversals d'aquest nou servei. Pel que fa a les tarifes, el preu serà de 9 euros mensuals o bé 1 euro al dia. L'horari també està establert: segons la documentació aprovada avui, s'estipula que les bicicletes compartides es podra utilitzar des de les 8 hores fins a les 22 hores. Malgrat tot, i davant la insistència de l'oposició, s'ha ordenat que aquesta normativa es canviï i l'ús passi a ser durant les 24 hores del dia. 

A més, també s'ha detallat també l'edat a partir de la qual es podrà utilitzar aquest servei de bicicleta. Els usuaris, en aquest cas, podran ser persones majors de 16 anys

250 bicicletes al carrer

El servei entrarà en funcionament el pròxim mes d'octubre i comptarà amb un total de 250 bicicletes pels carrers de Reus. Des de ja fa unes setmanes, es poden veure algunes estacions per aparcar-les i recollir-les, que en una primera fase seran 21 espais repartits per la ciutat amb una vintena d'ancoratges cadascun.

Paral·lelament a la fabricació de les bicicletes, s'està acabant d'equipar el taller, situat al local annex al pàrquing municipal de Sant Ferran. L'aplicació que servirà per gestionar el servei també s'està acabant de desenvolupar, tot i que encara es desconeix el preu que tindrà la utilització d'aquesta bicicleta i si, finalment, tindrà límit horari, és a dir, que durant les nits no es pugui fer servir tal com es va plantejar durant la prova pilot.

Paraules clau:

Notícies relacionades