Back to top

Nova protesta contra la massificació de parcs eòlics al territori

L'ermita de Puigcerver ha estat, aquest diumenge, l'escenari de la protesta contra la massificació de parcs eòlics a les muntanyes del Baix Camp i voltants, convocada per entitats ecologistes i en defensa del territori.

Un centenar de persones s'han concentrat en una nova protesta contra el parc eòlic Lo Vedat del Pany, que s'està construint a la zona de l'ermita de Puigcerver. Consideren que la instal•lació de molins s'està fent indiscriminadament, sense una planificació respectuosa amb el medi ambient, i que això obeeix a uns interessos econòmics.

GEPEC prepara un contenciós administratiu per aturar les obres de Lo Vedat del Pany

Els activistes afirmen que les obres de Lo Vedat del Pany poden ser molt perjudicials per la flora i la fauna de la zona. És per això que, des de l'organització ecologista Gepec, estan preparant un contenciós administratiu per poder aturar-les mentre es fan els estudis per analitzar el valor mediambiental del lloc. La tramitació del document, però, té un cost de 6.000 euros. Durant l'acte han fet una crida per recaptar diners per aquest fi.

Gepec, Unió de Pagesos, i totes les entitats que s'aixopluguen sota Xarxa Sud, juntament amb les plataformes del Priorat, Terra Alta, i Conca de Barberà-Baixa Segarra, que no han pogut assistir a l'acte per les restriccions perimetrals, asseguren que "els actes reivindicatius no s'aturaran perquè són necessaris per defensar el territori". 

Paraules clau:

Notícies relacionades